Doopsuiker presenteren

Nu je vol overgave je doopsuiker hebt samengesteld en het bijna tijd is om je kindje te verwelkomen moet je enkel nog de geboortegeschenkjes presenteren. In dit artikel heb ik een heleboel tips and tricks voor jou verzameld die je daarbij kunnen helpen.

1. Welke stijl kies je?

Om de stijl van je presentatiestuk te kiezen heb je verschillende opties. Ofwel kan je het presentatiestuk aanpassen aan je interieur, ofwel pas je het aan aan de stijl van je geboortegeschenkjes. Kies je voor hout of metaal? Of marmer kan natuurlijk ook!

2. Denk eens out of the box

Er bestaan heel wat standaard presentiematerialen die door doopsuikerfabrikanten ontwikkeld zijn. Zelf ben ik heel grote fan van de presentatiestukken van BB Collections, omdat ze steeds van kwalitatief materiaal gemaakt zijn én vaak nog achteraf gebruikt kunnen worden in je interieur. Wil je graag de volledige catalogus zien? Stuur me een berichtje en ik bezorg je de link of klik door op onderstaande afbeelding en zie al een greep uit het assortiment.

doopsuiker presentatie bb collections

Wil je iets origineler? Dan kan je zelf je presentatiestuk gaan samenstellen. Denk eens out of the box en gebruik een taartschotel als presentatiestuk. Of wat dacht je van een aperitiefplank? Bij winkeltjes zoals SissyBoy kan je origineel presentatiemateriaal vinden. Ik heb alvast mijn wishlist samengesteld:

3. Doopsuiker opstellen

Hoe maak je een mooi geheel van je doopsuiker? De gouden tip is sowieso om af te wisselen tussen hoge en lage geschenkjes, en liefst ook om af te wisselen in materialen. De opstelling is natuurlijk grotendeels afhankelijk van het presentatiestuk, maar je kan ook gaan variëren in de opstelling zelf.
Ga je voor de klassieke manier en zet je de bedankjes per soort op een rijtje? Of ga je voor de ‘nieuwe’ manier en zet je de bedankjes per twee of drie door elkaar?

Je kan het geheel ook compleet maken door nog wat extra’s toe te voegen. Denk aan een naam in hout, een flowerhoop of een bokaal met suikerbonen, lolly’s of andere snoepjes. Wauw-effect gegarandeerd!

4. Mee naar het ziekenhuis?

Ga je de geboortegeschenkjes op dezelfde wijze presenteren in het ziekenhuis? Je hoeft trouwens niet alle traktaties mee te nemen naar het ziekenhuis. Meestal ben je daar toch maar een drietal dagen en komt niet de helft van het babybezoek in het ziekenhuis. Miss Corona is ook nog steeds in het land, dus het blijft onzeker of ze zelf bezoek mag ontvangen op de materniteit.